BUDAPEST LEAN COFFEE_MAY

Event focus: The human factor in TPS

Budapest Lean Coffe_ Toyota KATA_ParLS

A ráhangolódást “Mike Rother –  Toyota Kata ” című könyvének bemutatásával  kezdtük és nagyjából ez a témakör határozta meg az egész este gondolatiságát…  Miként érhetjük el, hogy a vállalatunk kezelni tudja a váratlan helyzeteket, a vevőink pedig hosszú távon is elégedettek legyenek?Hogyan fejleszthetjük és aknázhatjuk ki munkatársaink képességeit, hogy jobb teljesítményre törekedjenek, és sikereket érjenek el? Hogyan tehetjük cégünknél a  folyamatos fejlődést és alkalmazkodást a mindennapi munka részévé? – A szerző ezekre a kérdésekre keresi a választ, mi továbbgondolva a témát a Toyota kata szemlélet és vezetési módszer hazai alkalmazhatóságát, bevezethetőségét is tárgyaltuk.

A felvetett témák közül legtöbb szavazatott kapott a  “Mi történne, ha kicserélnék a Toyota dolgozóit magyar munkatársakkal”  felvetés, melyről érdekes és tanulságos gondolatokat szedett össze a csapat.

BLC_MayAz este folyamán beszélgettünk még a lean menedment és  piacvezető cégek viszonyáról – amelyek elzárkóznak meddig, miért tehetik ezt meg …

A közelgő nyári időszakra gondolva, tervezzük egy gyártócéghez  kihelyezett Lean Coffee lehetőségét – mindenesetre június első szerdáján még a megszokott helyen és időben találkozunk!

BLC Team

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *